Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πλουσιότερος στον κόσμο ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ

ΛΙΣΤΑ FORBES

Πλουσιότερος στον κόσμο ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2013 που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Forbes και περιλαμβάνει τον πρωτοφανή αριθμό των 1.426 δισεκατομμυριούχων.

Με μία προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 73 δισεκ. δολάρια (κατά 4 δισεκ. μεγαλύτερη από το περασμένο έτος), ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ξεπερνά τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος με 67 δισεκ. δολάρια--6 δισεκ. περισσότερα από το 2012.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara (57 δισεκ., που αντιστοιχούν σε 19,5 δισεκ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι), ο οποίος κέρδισε δύο θέσεις στην κατάταξη και πέρασε μπροστά από τον Αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Ουόρεν Μπάφετ, που έρχεται τέταρτος με 53,5 δισεκ. δολάρια (κατά 9,5 δισεκ. δολάρια πλουσιότερος από το 2012).
Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, βρίσκεται στη 10η θέση, με περιουσία που εκτιμάται στα 29 δισεκ. δολάρια (έναντι 41 δισεκ. δολαρίων πέρυσι).
Η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L' Oreal, θεωρείται πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 30 δισεκ. δολαρίων (κατά 6 δισεκ. μεγαλύτερη από πέρυσι) και περνά από την 15η στην 9η θέση στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα Κρίστι Γουόλτον (κληρονόμο της αλυσίδας WalMart), που έως σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με 28,2 δισεκ. δολάρια.
Για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, η κρίση που μαστίζει τους 'πληβείους' δεν αποτέλεσε πρόβλημα: για φέτος καταμετρώνται 1.426 δισεκατομμυριούχοι, 200 περισσότεροι από πέρυσι, αριθμός που αποτελεί απόλυτο επίτευγμα για τα 26 χρόνια που καταμετρά η αξιολόγηση του Forbes.
Ολοι μαζί οι Κροίσοι του πλανήτη --ανάμεσά τους 138 γυναίκες-- μετρούν μία περιουσία 5,4 τρισεκ. δολαρίων, έναντι 4,5 τρισεκ. πέρυσι, σημειώνει το οικονομικό περιοδικό.
Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης με 442 δισεκατομμυριούχους (425 το 2012), με την Ασία να ακολουθεί κατά πόδας (386), την Ευρώπη να έπεται (366) και την Λατινική Αμερική να απέχει ακόμη πολύ (με 129).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου