Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκτυπώστε το ειδοποιητήριο πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2013

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική υπηρεσία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και άλλων οχημάτων θα πρέπει να...
μπουν στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συνστημάτων (www.gsis.gr) και στη συνέχεια με την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους καθώς και του ΑΦΜ τους, θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ για την εξόφλησή του. Οι τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι. [Κατεβάστε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, θα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών. Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα θα βεβαιώνονται και θα αποστέλλεται το ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής στον φορολογούμενο στον οποίο θα επιβάλλονται οι κυρώσεις του νόμου στη περίπτωση μη εξόφλησής τους. Η εφαρμογή απευθύνεται σε φορολογούμενους, πιστοποιημένους και μη χρήστες του TAXISnet.

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για το 2013 παραμένουν αμετάβλητα.
Αυτά είναι:


Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) -
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:



Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε / εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2013
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου