Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

4 καλλιέργειες με άμεσες και ελκυστικές αποδόσεις

4 καλλιέργειες με άμεσες και ελκυστικές αποδόσεις  Λύση για άμεση οικονομική απόδοση προσφέρουν τέσσερα φθινοπωρινά κηπευτικά που καλλιεργούνται αυτήν την εποχή και μπορούν να αποφέρουν εισόδημα την ερχόμενη άνοιξη.

Λύση για άμεση οικονομική απόδοση προσφέρουν τέσσερα φθινοπωρινά κηπευτικά που καλλιεργούνται αυτήν την εποχή και μπορούν να αποφέρουν εισόδημα την ερχόμενη άνοιξη.

Ο λόγος για το μαρούλι, το αντίδι, το καρότο και το ραπανάκι που, αν και δεν έλκουν τους περισσότερους που αναζητούν διέξοδο στον πρωτογενή τομέα, εφόσον καλλιεργηθούν αυτήν την περίοδο που διανύουμε, οι οικονομικές τους αποδόσεις θα είναι άμεσες και διόλου ευκαταφρόνητες.
Από τη σπορά μέχρι τη συγκομιδή δεν απέχουν παρά 2-3 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές της άνοιξης οι καλλιεργητές θα μπορούν να «εξαργυρώσουν» την παραγωγή τους.
Ελκυστικά σε οικονομικές αποδόσεις, τα τέσσερα κηπευτικά μπορούν να αναπτυχθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες, καθώς δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Μπορεί τα κηπευτικά αυτά να μην ανήκουν στη λίστα με τις πολλά υποσχόμενες εναλλακτικές επαγγελματικές λύσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ωστόσο η σταθερή ζήτηση για νωπά λαχανικά και χόρτα στην εγχώρια αγορά αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για φτηνού κόστους καλλιέργειες που χρειάζονται μόλις 2-3 μήνες για να αποφέρουν έσοδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου