Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι μητροπολίτες με τα εκατομμύρια

Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι δύο μητροπολίτες, οι οποίοι έχουν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές...τους δηλώσεις. Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διατηρούν "παχυλούς" τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για "μαύρο χρήμα»ζ και τώρα οι δύο ύποπτοι για φοροδιαφυγή μητροπολίτες καλούνται να προσέλθουν στις ελεγκτικές αρχές και με έγγραφα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση. Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων θα τους καταλογισθούν τσουχτεροί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα και οι υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτικές αρχές ξεκίνησαν τους ελέγχους μετά από καταγγελίες αλλά και άλλα περιστατικά με μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής.

Το "Έθνος της Κυριακής" υποστηρίζει ότι το σχέδιο των ελεγκτικών αρχών προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, με βασικό όχημα την άρση του τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των λογαριασμών.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου