Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΔΕ: «Δεν θα στείλουμε λίστες με ονόματα υπαλλήλων»


Καμία λίστα με ονόματα υπαλλήλων που μετακινούνται με το μέτρο της διαθεσιμότητας, δεν προτίθεται να στείλουν οι δήμαρχοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Κώστα Ασκούνη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε «δεν θα συνηγορήσουμε στη διαδικασία. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι της δικής τους αδυναμίας. Τα στοιχεία υπάρχουν στο υπουργείο».

Αναφερόμενος στην επιδοκιμασία του μέτρου της κινητικότητας, ο κ. Ασκούνης είπε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν πέντε- έξι δήμοι που έχουν δηλώσει πλεονάζον προσωπικό, αλλά για να γίνουν οι μετακινήσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση και υπογραφή υπουργού, που δεν έχει δοθεί. 

 «Η αξιολόγηση του προσωπικού, με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων των ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα» εξήγησε. Μάλιστα ο ίδιος, ως δήμαρχος Καλλιθέας, έχει μετακινήσει δυο υπαλλήλους από τον δήμο στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας για να βοηθήσουν το Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας, σημείωσε ότι «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και απειλεί με διάλυση τους δήμους και τους οργανισμούς τους. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχε προηγηθεί συζήτηση.

Οι οριζόντιες πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει τα κενά που υπάρχουν- εκτιμώνται σε 5.000, σήμερα, στη δημόσια διοίκηση- και ύστερα να κάνει τις μετατάξεις.

Καμία αύξηση τελών

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των τελών -που ελλοχεύει πίσω από την ένταξη δήμων στο Παρατηρητήριο των ΟΤΑ- ο κ. Ασκούνης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση τελών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς δηλώνουμε, κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία αύξηση τελών, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι με τη ρύθμιση των χρεών των δήμων, που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι υπερχρεωμένοι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεύτερον, δεν μπορούμε εμείς να προσθέσουμε κι άλλα φορολογικά βάρη στους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου