Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέα υπηρεσία για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ


Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, έχοντας προηγουμένως ακυρώσει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες, στελεχώνοντας την νέα υπηρεσία με το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου.
Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς την Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να ακυρωθούν οι συμβάσεις αυτές των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σύστημα εξυπηρέτησης χωρίς να πληρώνει ο κόσμος ούτε όμως να επιβαρύνεται και το Δημόσιο.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διατεθεί πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου στο νέο σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, απηύθυνε έκκληση προς τους ασφαλισμένους να δείξουν υπομονή καθώς η μετάβαση στην καινούργια κατάσταση θα απαιτήσει χρόνο. Πάντως δήλωσε ευχαριστημένος για την αποστολή εξώδικου εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες για τις «προσβλητικές και απαράδεκτες» - όπως τις χαρακτήρισε - διαφημίσεις των πενταψήφιων αριθμών τονίζοντας μάλιστα «από σήμερα οι διαφημίσεις αυτές κατέβηκαν».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου