Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Baby food: είναι η λύση για αδυνάτισμα πριν τις γιορτές;



Οι αλεσμένες τροφές των μωρών, ακριβώς επειδή απευθύνονται σε μωρά, είναι πλούσιες, χορταστικές, ισορροπημένες και υγιεινές τροφές. Περιέχουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός για να χορτάσει και να συντηρηθεί, δηλαδή πρωτεΐνες (κρέας, κοτόπουλου, ψάρι) και λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, παντζάρι, σελινόριζα) στις σωστές αναλογίες και μάλιστα χωρίς να είναι επιβαρημένες με έξτρα λιπαρά που παχαίνουν.

Οι σταρ στο Χόλιγουντ ήταν οι πρώτες που ανακάλυψαν ότι με τα ίδια γεύματα μπορούν να τρέφονται και οι ίδιες προκειμένου να χάσουν βάρους. Η πρώτη που το σκέφτηκε ήταν η Τρέισι Άντερσον, personal trainer των σταρ όπως της Τζένιφερ Άνιστον και της Ρίζ Γουίδερσπουν, που επινόησε τη διατροφή με βαζάκια.

Το πρόγραμμα αυτό είναι όχι μόνο πολύ φτωχό σε θερμίδες αλλά επιπλέον και πολύ εύκολο στην εφαρμογή του αφού τα γεύματα μπορούν να γίνονται είτε με τις τροφές που έτσι κι αλλιώς ετοιμάζουμε για το μωρό είτε με τα τυποποιημένα βαζάκια από το σούπερ μάρκετ. Εκείνες που το δοκίμασαν (στο Χόλιγουντ) λένε πως κατάφεραν να χάσουν 9 κιλά σε 7 εβδομάδες.

Για να ακολουθήσουμε μία διατροφή αποκλειστικά με αυτά τα προϊόντα πρέπει να υπολογίσουμε την καθημερινή δόση πρωτεϊνών έτσι ώστε να χάσουμε λίπος και όχι μόνο υγρά ή μυϊκή μάζα. Οι γυναίκες χρειάζονται ένα γραμμάριο πρωτεΐνη για κάθε κιλό, δηλαδή 56 γρ. για κάποια που ζυγίζει 56 κιλά. Ένα βαζάκι του εμπορίου περιέχει περίπου 8 γρ., οπότε μία μέση γυναίκα θα φάει 7.

Η γνώμη του ειδικού: «Ένα βαζάκι μπορεί να προταθεί σαν σνακ γιατί εξασφαλίζει άμεση αίσθηση πληρότητας και προσφέρει τις θερμίδες ενός μήλου χωρίς τα σάκχαρα. Aν όμως προτείνουμε μία διατροφή αποκλειστικά με πολτοποιημένες τροφές, τότε θέτουμε σε κίνδυνο το γαστρεντερικό. Το αφήνουμε να τεμπελιάσει και ίσως μετά από λίγο καιρό ατονήσουν οι λειτουργίες του και δημιουργηθούν προβλήματα όπως δυσπεψία, μετεωρισμός, διάρροια ή δυσκοιλιότητα» (Κωνσταντίνος Φλώρος, πλαστικός χειρουργός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου