Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τρεις αλάνθαστοι τρόποι να εξαφανίσεις τα σπυράκια!

Δύο μέρες πριν από ένα πάρτι ή πολύ σημαντικό event, βλέπεις στο πρόσωπο σου ένα σπυράκι. Υπάρχουν 3 αλάνθαστοι φυσικοί τρόποι να το  εξαφανίσεις... Δοκίμασε τους!

Μέλι

Η πιο γλυκιά φροντίδα για την επιδερμίδα σου, το μέλι, χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς λόγους για χιλιάδες χρόνια. Γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, το πορτοκαλί αυτό νέκταρ είναι ιδανικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων γύρω και μέσα στα  σπυράκια. Βάλε μια μικρή ποσότητα ακατέργαστου μελιού στην ατέλεια που θέλεις να εξαφανίσεις και άφησε το για 15 λεπτά. Επανέλαβε για μερικές μέρες.

Ασπιρίνη

Παρόλο που η ασπιρίνη κυρίως καταναλώνεται, μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις τοπικά κατά της ακμής. Ονομάζεται επιστημονικά ακετυλοσαλικυλικό οξύ και η χημική της σύσταση είναι παρόμοια με την πιο δημοφιλή ουσία κατά της ακμής, το σαλικυλικό οξύ. Η τοπική χρήση της ασπιρίνης μειώνει το πρήξιμο και την κοκκινίλα που προκαλούν τα σπυράκια. Λιώσε μια ασπιρίνη και πρόσθεσε λίγες σταγόνες νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή πάστα. Άπλωσε το μείγμα στην περιοχή με το πρόβλημα για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Όπως και το μέλι, έτσι και το έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του τεϊόδεντρου έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το έλαιο αυτό βοηθά στην μείωση των ερεθισμών και των σημαδιών, και είναι γνωστό για το βαρύ άρωμα του που θυμίζει ευκάλυπτο. Καθώς η σύνθεση του είναι πολύ δυνατή, μπορείς να διαλύσεις λίγο έλαιο τεϊόδεντρου σε toner. Άπλωσε το με μία μπατονέτα στις περιοχές που χρειάζεται, κάθε βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου