Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σε καραντίνα η μισή Ελλάδα για ελονοσία

Ποιες περιοχές βρίσκονται υπό επιτήρηση

Σε καραντίνα έχει τεθεί η Ελλάδα για τον φόβο ελονοσίας, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων εξαιτίας κρουσμάτων. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο ο αποκλεισμός δέκα δήμων της Αττικής και αρκετών της περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η Espresso, περιοχές υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται επίσης οι δήμοι Ευρώτα Λακωνίας, Αβδήρων Ξάνθης, Σοφάδων Καρδίτσας, περιοχές στους νομούς Βοιωτίας και Έβρου.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από 01/01/2012 μέχρι και 22/10/2012 διαγνώστηκαν συνολικά στην Ελλάδα 75 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 59 ήταν εισαγόμενα, δηλαδή αφορούσαν 53 μετανάστες από ενδημικές χώρες και έξι Έλληνες ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ παραμένει σε ισχύ ο αποκλεισμός των αιμοδοτών για τον φόβο της ελονοσίας στους δήμους Κρωπίας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σαρωνικού, Μαρκόπουλου, Παιανίας, Λαυρεωτικής,Μαραθώνος, Σπάτων - Αρτέμιδας και Ραφήνας - Πικερμίου και Ωρωπού.

Η ελονοσία είναι λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού. Τα συμπτώματα της νόσου είναι έντονο ρίγος, υψηλός πυρετός, εφίδρωση, γενική αδιαθεσία, πονοκέφαλος και μυαλγίες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου