Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση GPO για Mega: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου



Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς - Τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία
Δημοσκόπηση GPO για Mega: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου



Ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας πολιτικών εξελίξεων της GPO που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, με 6 στους 10 ερωτώμενους να «βλέπουν» αρνητικά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,3% έναντι 20,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

Σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν τις εκλογές τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός ήταν ο Α. Τσίπρας, ενώ 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν θα είναι τα τελευταία. Ως προς τη θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην κορυφή βρίσκεται ο Φ. Κουβέλης, με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα να ακολουθούν. Παρόλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από τους περισσότερους καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Υψηλά ποσοστά θετικής γνώμης συγκεντρώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (43,6%) παρά τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 ατόμων ηλικίας 18 και άνω μεταξύ 15-17 Νοεμβρίου 2012, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου III.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της μέτρησης και ειδικά η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου