Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ και δικαίωμα σε όλους για λειτουργία "κέντρου Τύπου"




Ρυθμίσεις για απελευθέρωση αγορών και διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο
Για το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας (έως έξι μηνών) όπως είχε ήδη ανακοινωθεί η ρύθμιση προβλέπει την απελευθέρωση της διακίνησής του από τα σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών μαζικής κατανάλωσης με στόχο όπως επισημαίνεται τη μείωση των τιμών.

Η ρύθμιση είχε τεθεί σε ισχύ πρόσφατα αλλά ανακλήθηκε με προσωρινή διάταξη του Συμβουλίου της Επικρατείας και η πώληση του γάλακτος επανήλθε αποκλειστικά στα φαρμακεία.
 Στο διάστημα που ίσχυσε η απελευθέρωση, οι τιμές του γάλακτος σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης μειώθηκαν κατά 20 %.
Το νομοσχέδιο αίρει τους περιορισμούς για τη διάθεση προϊόντων καπνού στα σούπερ - μάρκετ, προβλέπεται ωστόσο η τοποθέτησή τους σε κλειστές προθήκες ευρισκόμενες εντός του καταστήματος μετά το χώρο των ταμείων, στις οποίες παρέχεται πρόσβαση με τη μεσολάβηση προσωπικού του καταστήματος.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο να πουλά εφημερίδες και περιοδικά χωρίς περιορισμούς από κάθε εγκατάσταση, υπαίθρια ή στεγασμένη, όπως επίσης να ιδρύσει πρακτορείο εφημερίδων και περιοδικών.
Με το νομοσχέδιο απλοποιείται η διαδικασία σύστασης εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης, καθώς καταργείται η υποχρέωση αναζήτησης ασφαλιστικών ενημεροτήτων των εταίρων και διαχειριστών των εταιρειών.
Απλοποιείται επίσης η σύνταξη προτυποποιημένων καταστατικών των εταιριών, το περιεχόμενο των οποίων θα καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία χωρίς να απαιτείται πλέον πρόταση από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Προβλέπονται, επίσης, ρυθμίσεις για το επάγγελμα του λογιστή, με κυριότερη την αντικατάσταση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή - φοροτεχνικού με την επαγγελματική ταυτότητα.
Οι λογιστές θα υποβάλουν κάθε χρόνο στο Οικονομικό Επιμελητήριο Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι ασκούν το επάγγελμα, δεν έχουν καταδικαστεί συνεπεία ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και ότι έχουν παρακολουθήσει όλη την απαιτούμενη για το επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάταξης εκπαίδευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου