Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Τί θα φάτε αύριο?Πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλου, με αμύγδαλα, μέλι και βερίκοκα!



Πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλου, με αμύγδαλα, μέλι και βερίκοκα!

Και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! 
 
 Κείμενο:  Δήμητρα Τσιγγενέ
 
Υλικά:

1 κιλό κοτόπουλο( κατά προτίμηση στήθος)
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
400 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα σαφράν
αλάτι πιπέρι


Eκτέλεση:
1. Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο, το κόβετε σε μικρά κομματάκια, το βάζετε στο τηγάνι μαζί με το λάδι και το αφήνετε να ροδίσει
2. Αφότου ροδίσει, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν
3. Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι
4. Τέλος, προσθέτετε το ζωμό κότας και τον ανακατεύετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να δέσουν μεταξύ τους
5. Τα αφήνετε να βράσουν και αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον ζωμό ή και μέλι. Βγάλτε τα από τη φωτιά, μόλις αρχίσουν να ξεροψήνονται και προσέχετε μην τα αφήσετε πολύ και σας στεγνώσουν.
6. Σερβίρετε στο πιάτο και προσθέτετε φρέσκο τριμμένο μαïντανό για extra γεύση

Tip: Εάν δε σας αρέσουν τα βερίκοκα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο επιθυμείτε.
  πηγή