Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

10 πρακτικοί τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε το...τσάι

Αν απορείτε για το τι λέμε, απλά σας ενημερώνουμε ότι, το τσάι δεν είναι μόνο για κατανάλωση της μιας φοράς. Το φακελάκι του τσαγιού, που τόσο απερίσκεπτα και μηχανικά πετάτε στο καλάθι των σκουπιδιών, όταν φυσικά βγάλει όλα τα αρώματά του, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σας, να διώξει τις άσχημες μυρωδιές, να σας απαλλάξει από τσιμπήματα εντόμων και να.....γιατρέψει τα φυτά σας.


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αφού λοιπόν, απολαύσατε το τσάι σας, μπορείτε το φακελάκι να το ξαναχρησιμοποιήσετε για να:

1. Ενυδατώσετε το δέρμα σαςΌπως ακριβώς οι γευστικοί σας κάλυκες, έτσι και το δέρμα σας μπορεί να απολαύσει την «παρέα» του τσαγιού. Αντί για τα κλασικά αφρόλουτρα με τα χίλια δυο μοσχομυριστά προϊόντα, γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα όλα τα χρησιμοποιημένα φακελάκια από τσάι. Ένα τέτοιο «αφρόλουτρο» θα αναζωογονήσει το δέρμα σας, προσφέροντας μοναδική ενυδάτωση. Επιπλέον, τα φύλλα του τσαγιού, έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν το αφυδατωμένο δέρμα και η αντιοξειδωτική δράση, ειδικά του πράσινου τσαγιού, δίνει νεανική αίσθηση στο σώμα σας.


2. Πείτε αντίο στους λεκέδεςΗ μαγειρική σόδα δεν είναι το μόνο ισχυρό «αντίδοτο», που απομακρύνει λεκέδες από λίπη και γράσο (αλλά με τη σόδα θα ασχοληθούμε μια άλλη φορά). Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα τα τηγάνια και τα κατσαρολικά σας και προσθέστε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Οι τανίνες, που περιέχει το τσάι θα εξαφανίσουν τους επίμονους λεκέδες σε χρόνο...μηδέν.

3. Ετοιμάστε φαγητό για τα φυτά σαςΠροσφέρετε στα φυτά σας το δικό τους…ρόφημα. Ανοίξτε το φακελάκι του τσαγιού και ρίξτε το στο χώμα των φυτών σας, ώστε να απορροφήσουν όλες τις θρεπτικές ουσίες. Ειδικά για τα τριαντάφυλλα και τις φτέρες, το τσάι είναι ο απόλυτος …μεζές. Και αν έχετε «άρρωστα» φυτά, ποτίστε δύο φορές τη μέρα με τσάι, για να βρούνε γρήγορα την …υγειά τους.

4. Ξεκουράστε τα μάτια σαςΗ παλιά κλασική μέθοδος με τα φακελάκια από το τσάι στα κουρασμένα μάτια σας θα απομακρύνει την κούραση, τις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε κρύα τα φακελάκια του τσαγιού και αφήστε τα για 10 λεπτά στα μάτια σας. Οι τανίνες (που περιέχει το τσάι) συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών και των αποχρωματισμών στην περιοχή, ενώ αν ανησυχείτε για τη «γερασμένη» όψη των ματιών σας, επιλέξτε το χαμομήλι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

5. Διώξτε τις μυρωδιές
Ανανεώστε τη μυρωδιά του σπιτιού σας, αφήνοντας φακελάκια τσαγιού εδώ και εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά στο ψυγείο, για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές των φαγητών, να ψεκάσετε με τσάι το χαλί και τα υφάσματα του σπιτιού σας ή ακόμα και να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό αποσμητικό χώρου, τοποθετώντας σε ένα μπουκάλι νερό, «ξαναβρασμένα» (2 φορές μάλιστα) σακουλάκια από τσάι. Προσθέστε τα αγαπημένα σας έλαια και απολαύστε νέες μυρωδιές.

6. Απαλλαγείτε από τσιμπήματαΌταν τα έντομα αποφασίσουν να σας επισκεφτούν, υποδεχτείτε τα με ..τσάι. Χρησιμοποιήστε τα σακουλάκια σαν κομπρέσα, για να απαλύνετε τον πόνο. Απλά τοποθετήστε στην περιοχή του τσιμπήματος ένα κρύο φακελάκι με τσάι, για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το καλοκαίρι θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αν έχετε καεί από τον ήλιο.

7. Γυαλίστε τα έπιπλά σαςΞύλινα πατώματα και έπιπλα χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα και ο καλύτερος και υγιεινότερος τρόπος, είναι να βράσετε 6-10 φακελάκια τσαγιού, να τα τοποθετήστε σε έναν κουβά με νερό και έπειτα να...σφουγγαρίσετε το πάτωμά σας ή να καθαρίσετε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα μαλακό πανί.

8. Ξεχάστε την κακή αναπνοήΠριν πλησιάσετε κάποιον σε απόσταση...αναπνοής, θυμηθείτε να κάνετε μία πλύση με χρησιμοποιημένο φακελάκι από τσάι. Απλά κάντε πλύσεις, με μια γενναιόδωρη ποσότητα από αρωματικό τσάι (αν έχετε και φακελάκια με μέντα ακόμα καλύτερα) και είστε έτοιμος.

9. Σπιτικό… πεντικιούρΤο στόμα σας δεν είναι το μόνο μέρος του σώματός, που χρειάζεται περιποίηση με …τσάι. Την επόμενη φορά, που θα απολαύσετε μία κούπα ζεστό τσάι, βάλτε μπροστά σας μία λεκάνη με ζεστό νερό, τοποθετήστε τα πόδια σας και ηρεμήστε με ένα απολαυστικό ποδόλουτρο, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα χρειαστείτε φυσικά περισσότερο από ένα φακελάκι, αλλά η αντιβακτηριδιακή δράση του τσαγιού, θα σας ανταμείψει.

10. Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό ρύζιΑν αποφασίσετε ότι, σήμερα είναι η μέρα που θέλετε να φάτε ρύζι, μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα στο νερό που βράζει, χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Εάν μάλιστα έχετε τσάι «jasmine» τότε …καλή σας όρεξη.
Από το click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου