Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ανθρωπιστική βοήθεια 150.000 δολαρίων από τους ομογενείς των ΗΠΑ στην Ελλάδα

   Περισσότερα από 150.000 δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια έχει συγκεντρώσει η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Ο κορυφαίος ομογενειακός οργανισμός προσέφερε εν όψει των εορτών άλλες 20.000 δολάρια στην «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα συσσίτια που οργανώνει.

«Η ανάγκη είναι μεγάλη, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τις ημέρες των εορτών, όμως, είναι ιδιαίτερα αισθητή» επισημαίνει ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, δρ Τζον Γκροσομανίδης (John Grossomanides), και προτρέπει τους ομογενείς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των αναγκών Ελλήνων που χρίζουν άμεσης βοήθειας.
Με κάθε δωρεά 10.000 δολαρίων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, ετοιμάζονται περίπου 500 συσκευασίες με ξηρά τροφή και αγαθών, που καλύπτει τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας, για περίπου 20 ημέρες.
Μόνο από τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ και η οργάνωσή της Θυγατέρες της Πηνελόπης έχουν προσφέρει 93.500 δολάρια για την ανθρωπιστική εκστρατεία.
Το περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνο-αμερικανικής οργάνωσης, εξασφαλίστηκε και ένα κοντέινερ με ιατρικό και χειρουργικό υλικό, αξίας άνω των 650.000 δολαρίων, από τη Διεθνή Ορθόδοξη Οργάνωση Christian Charities (IOCC).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου