Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Στα... πράσα φιρμάτες εταιρείες - το μεγάλο κόλπο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Το "γκρόσο κόλπο" είχαν στήσει μεγάλες φίρμες και καταστήματα περιωπής για να κλέβουν δημοτικά τέλη, φόρους και χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Άφηναν τα τετραγωνικά μέτρα που δήλωναν από τότε που έπαιρναν εργοταξιακό ρεύμα με αποτέλεσμα να πληρώνουν πολύ λιγότερα στην πραγματικότητα από αυτά που θα έπρεπε με βάση το εμβαδόν!

Οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου έχουν εκπλαγεί μετά τους ελέγχους που έκαναν εντοπίζοντας σωρεία παρανομιών ειδικά από ‘φιρμάτα’ πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η περίπτωση γνωστής πολυεθνικής εταιρείας που φέρεται να δήλωνε 800 τετραγωνικά μέτρα-το...ξέχασε από την εποχή που έπαιρνε εργοταξιακό ρεύμα- και στην πραγματικότητα κάνει χρήση 3500 τετραγωνικών! Η συγκεκριμένη εταιρεία πιάστηκε στα ‘πράσα’ και της καταλογίστηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα για τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργούσε με αυτό το καθεστώς.

«Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική και το ξέρουμε» τόνισε στο Cretalive ο δημαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι έρευνες από μεικτά κλιμάκια θα συνεχιστεί σε άλλους καταναλωτές.

«Θα ερευνηθούν πολυκαταστήματα, αλυσίδες τροφίμων, τράπεζες και μεγάλοι καταναλωτές, δεν έχει νόημα να το κάνουμε αυτό σε σπίτια» τόνισε ο δήμαρχος που σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ.Αγαπάκη έχουν δώσει εντολή σε κλιμάκια να κάνουν ελέγχους.

Η έρευνα αυτή για το δήμο Ηρακλείου, είπε, είναι κομβική αφού η είσπραξη των πραγματικών τελών θα δώσει την ευκαιρία στη Λότζια να συνεχίσει την πολιτική που έχει με τα ‘χαμηλότερα τέλη στην Ελλάδα’.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου