Η
σοκολάτα μπορεί σύντομα να αποτελέσει αντιβηχικό φάρμακο, σύμφωνα με
νέα έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Hull στην οποία...
συμμετέχουν 300 ασθενείς από δεκατρία βρετανικά νοσοκομεία.
Στους ασθενείς χορηγούνταν δυο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό της σοκολάτας, που παράγεται κατά τη ζύμωση των καρπών του κακαόδεντρου και έχει διεγερτική δράση.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το 60% των ασθενών ανάφεραν κάποια ανακούφιση (μικρού ή μεγάλου βαθμού) από το βήχα τους. Από την άλλη μεριά όμως ο βήχας επανήλθε μετά τη διακοπή της χορήγησης θεοβρωμίνης.
Η δόση θεοβρωμίνης που χορηγήθηκε στην διάρκεια της έρευνας ήταν 1000mg ημερησίως. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ένα κομμάτι πικρή μαύρη σοκολάτα (30γρ) περιέχει περίπου 500mg, ενώ ένα κομμάτι σοκολάτας γάλακτος περιέχει 150mg.
συμμετέχουν 300 ασθενείς από δεκατρία βρετανικά νοσοκομεία.
Στους ασθενείς χορηγούνταν δυο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό της σοκολάτας, που παράγεται κατά τη ζύμωση των καρπών του κακαόδεντρου και έχει διεγερτική δράση.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το 60% των ασθενών ανάφεραν κάποια ανακούφιση (μικρού ή μεγάλου βαθμού) από το βήχα τους. Από την άλλη μεριά όμως ο βήχας επανήλθε μετά τη διακοπή της χορήγησης θεοβρωμίνης.
Η δόση θεοβρωμίνης που χορηγήθηκε στην διάρκεια της έρευνας ήταν 1000mg ημερησίως. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ένα κομμάτι πικρή μαύρη σοκολάτα (30γρ) περιέχει περίπου 500mg, ενώ ένα κομμάτι σοκολάτας γάλακτος περιέχει 150mg.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου