Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πόση βρωμιά ακόμα; ΜΚΟ εισέπραττε επιχορηγήσεις και τις έκανε καταθέσεις στο Λονδίνο!

Εισέπρατταν κρατικές επιχορηγήσεις ή χορηγίες ιδιωτών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τις… εναπόθεταν σε λογαριασμό του Λονδίνου.

Περίπου 10 πρόσωπα που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κύκλος της Πάτμου" την περίοδο από το 2000 ως το 2010 καλούνται πλέον να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τη δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου η οποία διενήργησε και τη σχετική έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας εντόπισε ατασθαλίες στα οικονομικά της οργάνωσης αναφορικά με τη διαχείριση κονδυλίων που εισέπραττε είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών. Το ποσό που φέρεται να κατέληξε "εκτός βιβλίων"της ΜΚΟ αγγίζει τα 4-5 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο, ο οποίος δεν ήταν δηλωμένος στα βιβλία της οργάνωσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν και άλλα ύποπτα έξοδα τα οποία πλέον θα ελεγχθούν από την 5η ειδική ανακρίτρια στην οποία ανατέθηκε η κύρια ανάκριση. Ενδεικτικά στο εξοδολόγιο της οργάνωσης είναι «περασμένα» από ενοίκια σπιτιών μέχρι ψώνια από σούπερ μάρκετ. Επίσης περιλαμβάνονται έξοδα προετοιμασίας για οργάνωση ταξιδιών τα οποία τελικά δεν έγιναν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία συνεχίζει τις έρευνες για δεκάδες ακόμα ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου