Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ποια επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την έκφραση: “Τι; θα γίνεις γιατρός; Πας καλά στα μυαλά σου; Είσαι ψυχοπαθής; Οι γιατροί δεν έχουν ζωή”...


 Υπάρχει και η έκφραση: “ Ααα καλά, δημοσιογράφος είσαι; Πες μου τον ψυχίατρο σου”. Οι απόψεις αυτές αποτυπώνουν την εντύπωση που έχει ο κόσμος σχετικά με την ψυχοπάθεια σε πολλά επαγγέλματα, αλλά και το πόσο ψυχοπαθής πρέπει να είναι κάποιος για να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Διαβάστε τον κατάλογο με τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς...

Καταρχήν να σας διευκρινίσουμε ότι με τον όρο “ψυχοπαθής” δεν είναι απαραίτητο να εννοούμε αυτό που έχει πολύς κόσμος στο μυαλό του, δηλαδή κάποιον serial killer, ή κάποιον που του αρέσει να βασανίζει και να τυραννά. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάντον ο οποίος ειδικεύεται στην μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success» ( Η σοφία των ψυχοπαθών. Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία), μας δίνει τον κατάλογο με τα 10 επαγγέλματα των ψυχοπαθών, αλλά και τον κατάλογο με άλλα 10 επαγγέλματα όπου η ψυχοπάθεια δεν αποτελεί πλειοψηφία.

Επαγγέλματα με ψυχοπαθείς

- Γενικοί Διευθυντές

- Δικηγόροι

- Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

- Πωλητές

- Χειρουργοί

- Δημοσιογράφοι

- Αστυνομικοί

- Ιερείς

- Σεφ

- Δημόσιοι υπάλληλοι

Όμως όπως είπαμε υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα στα οποία οι εργαζόμενοι είναι σε καλύτερη ψυχική υγεία. Αυτά είναι:

- Φροντιστές

- Νοσοκόμοι

- Θεραπευτές

- Τεχνίτες

- Αισθητικοί

- Εργαζόμενοι σε αγαθοεργίες

- Δάσκαλοι

- Καλλιτέχνες

- Ιατροί

- Λογιστές

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συγγραφέα τα επαγγέλματα όπου συνδέονται με το άγχος αλλά και την εξουσία είναι μια πρόκληση για τους ψυχοπαθείς ενώ εκείνα όπου η ανθρώπινη επαφή είναι άμεση και μεγαλύτερη, αποθαρρύνουν τους ψυχοπαθείς να τα επιλέξουν .
iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου