Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

«Βαθαίνει το ελληνικό φορο-σκάνδαλο»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ

«Βαθαίνει το ελληνικό φορο-σκάνδαλο» Κατηγορίες για αλλοίωση δίσκου ηλεκτρονικού υπολογιστή με 2.000 ονόματα Ελλήνων με λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα αντιμετωπίζει πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, καθώς νέες έρευνες ξεκίνησαν από την οικονομική αστυνομία για φοροδιαφυγή.

Οπως γράφουν οι Financial Times, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έλαβε τη λίστα από τις γαλλικές αρχές το 2010, αρνήθηκε ότι παρενέβη σε αυτή για να αφαιρέσει λεπτομέρειες λογαριασμών τριών συγγενικών του προσώπων.

Τα ονόματα μίας ξαδέλφης του κ.Παπακωνσταντίνου, του συζύγου της και του συζύγου άλλης μίας ξαδέλφης του ήταν στο δεύτερο αντίγραφο της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» που ζητήθηκε από Ελληνες αξιωματούχους έπειτα από καταγγελίες ότι κάποια ονόματα έμειναν απέξω όταν τα δεδομένα μεταφέρθηκαν σε δίσκο USB.
Τα τρία αυτά ονόματα δεν εμφανίζονταν στη λίστα μέσα στο USB, σύμφωνα με την 19σέλιδη έκθεση των οικονομικών εισαγγελέων που διαβιβάστηκε στην ελληνική βουλή, προσθέτει το δημοσίευμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία στον τίτλο της αναφέρει «Βαθαίνει το σκάνδαλο στην Ελλάδα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ». Η εφημερίδα τονίζει ότι ένα σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει μία λιστα χιλιάδων Ελλήνων με λογαριασμούς σε τράπεζα της Ελβετίας πήρε νέα τροπή την Παρασκευή, με επίκεντρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, που παρέλαβε τη λίστα για λογαριασμό της Ελλάδας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι ένα φορολογικό σκάνδαλο στην Ελλάδα πήρε νέα τροπή μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέκρυψε ονόματα συγγενών του από μία λίστα «υπόπτων φοροδιαφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου