Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ο Γ.Παπακωνσταντίνου εν μέσω Μνημονίου έδωσε 500 εκατ. ευρώ στην ομάδα Α.Ρωσσώνη

Το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (νόμος Βενιζέλου για προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) λαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις, μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για τον ρόλο του Ανδρέα Ρωσσώνη (όπως γράφεται στο εισαγγελικό έγγραφο το όνομά του)) ή "Ροσσόνη", όπως γράφει η κάρτα του στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Και αυτό γιατί πλέον καταδεικνύεται άμεση οικονομικής φύσεως σχέση ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον Ρωσσώνη στο πρόγραμμα αυτό: Ο Α.Ρωσσώνης, ο άνθρωπος που έκτισε τη "ναυτική αυτοκρατορία" στο ΓΕΝ, όπως γράφαμε σχετικά, χθες, ανήκει στην ομάδα που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα (κολλητού του Ρωσσώνη) μια .... ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!

Δηλαδή η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο, όλοι οι εξοπλισμοί είχαν "παγώσει", οι Γερμανοί απατεώνες (τα γερμανικά δικαστήρια που τους καταδίκασαν το λένε, όχι εμείς) της ThyssenKrupp Marine Systems παρακαλούσαν να μας χαρίσουν δύο υποβρύχια για να κλείσει το θέμα των μιζών και της αποτυχίας του προγράμματος Neptune II (το σχετικό έγγραφο το είχε αποκαλύψει το defencenet.gr) και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενέκρινε επιπλέον δαπάνη 500 εκατ. ευρώ για να δοθεί στους Γερμανούς και στον Ισκαντάρ Σάφα!

Και εν συνεχεία ο τότε υπουργός Οικονομικών έβαλε και την υπογραφή του στην μεταβίβαση στον φίλο του Α.Ρωσσώνη, Ι.Σάφα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα.

Το ότι φυσικά ο Α.Ρωσσώνης, ήταν σύζυγος της εξαδέλφης του, ήταν απλά συμπτωματικό...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει στείλει "μήνυμα" ο Γ.Παπακωνσταντίνου στον Ε.Βενιζέλο, ότι "Μπορεί αυτός να ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού και της μεταβίβασης των ναυπηγείων, αλλά αυτός ηταν που υπέβαλε το αίτημα και υπογράφει το νόμο που έκανε πλουσιότερο κατά εκτατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον Ι.Σάφα και άφησε το Ναυτικό χωρίς υποβρύχια"...

Έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια σε αυτή την υπόθεση ακόμη...

Πηγή: http://www.logioshermes.blogspot.com/2012/12/500_29.html#ixzz2GVwMZhfC
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου