Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε νέα προγράμματα για τους αγρότες ύψους 14 εκατ. ευρώ

Την εντολή για την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέντε νέων προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και σε τρίτες χώρες έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην...


αρμόδια Διεύθυνση Έρευνας του ΥπΑΑΤ.
Τέσσερα Προγράμματα αφορούν την εσωτερική αγορά και ένα τις τρίτες χώρες το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Ρουμανία (διακρατικό πρόγραμμα), συνολικού προϋπολογισμού 14.067.006 ευρώ.
Ειδικότερα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που κρίνονται ως επιλέξιμα για τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι:
1. Ένωση παραγωγών κρέατος ΑΡΩ(3)ΜΑ
Πρόκειται για 3ετές Πρόγραμμα (Ελλάδα, Κύπρος) με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης Κρέατος ΑΡΩ(3)ΜΑ στην εσωτερική αγορά (Ελλάδα-Κύπρος)», συνολικού προϋπολογισμού 1.998.509 ευρώ.
2. Ένωση νομικών προσώπων με επικεφαλής την ΕΑΣ Καβάλας
Πρόκειται για 3ετές Πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης σπαραγγιού στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία», συνολικού προϋπολογισμού 2.975.000 ευρώ.
3. Ένωση νομικών προσώπων με επικεφαλής την Πανελλήνια Ε.Α.Σ. Βιολογικών προϊόντων
Πρόκειται για 3ετές Πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, Σουηδία και Γερμανία» συνολικού προϋπολογισμού 2.975.000 ευρώ.
4. Ένωση οινοπαραγωγών του αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος Α.Ε.(ΕΝΟΑΒΕ)
Πρόκειται για 3ετές Πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης ευρωπαϊκών οίνων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, Γερμανία και Βέλγιο» συνολικού προϋπολογισμού 2.920.000 ευρώ.
5 Ένωση νομικών προσώπων Παραγωγών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ, με επικεφαλής την «Κουρέλλας Α.Ε.»
Πρόκειται για 3ετές διακρατικό Πρόγραμμα (σε συνεργασία με τη Ρουμανία) με τίτλο "Εύρηκα: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Ευρώπης", συνολικού προϋπολογισμού 4.180.110 ευρώ (προϋπολογισμός για τον ελληνικό φορέα που είναι και συντονιστής του προγράμματος: 3.198.000 ευρώ).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου