Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι θα πάρουν φθηνότερο ρεύμα κατά 35% με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ποιοι θα πάρουν φθηνότερο ρεύμα κατά 35% με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗΠερισσότερες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα μπορούν σύντομα να προμηθεύονται φθηνότερο ρεύμα καθώς η κυβέρνηση θα...


διευρύνει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Αυτό ανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Όπως είπε στο φθηνό οικιακό τιμολόγιο θα ενταχθούν σύντομα περισσότεροι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ανάπηροι, άνεργοι και πολύτεκνοι. Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι αυτή τη στιγμή φθηνότερο κατά 30-35% στην τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα, θα αυξηθεί το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ώστε να είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι. Έτσι, το όριο για χρέωση με έκπτωση θα ανέβει από τις 800 κιλοβατώρες που είναι σήμερα στις 1.400 κιλοβατώρες για καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα και ανέργους, και στις 1.600 κιλοβατώρες για ανάπηρους και τριτέκνους. Με αυτές τις αλλαγές θα ωφεληθούν περίπου 300.000 επιπλέον καταναλωτές. Σήμερα δικαίωμα για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ έχουν περίπου 280.000-300.000 άτομα, και μετά τις τροποποιήσεις αυτό θα επεκταθεί στα 600.000 άτομα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου